Sjaak Reisblog Zuid Oost Azië 2013

Sjaak Reisblog Zuid Oost Azië 2013

geïllustreerd reisverslag / illustrated travelreport

Ik maak dit blog om thuis in Amsterdam de indrukken die ik opdoe te kunnen terughalen én om mijn vrienden op de hoogte te houden van het verloop van mijn reis.
I started this blog in order to be able to use my travel experience for my work back in Amsterdam and to keep my friends informed and up to date about my trip.

aankomst in Bangkok

reizenPosted by Sjaak van der Leden Wed, January 30, 2013 13:42:02

Waar ik me wekenlang over vertwijfelde: de eerste uren in een niet eerder bezocht tropisch land, on my own, vreemd schrift. Alle aanvangsmoeilijkheden indachtig, die me door de jaren heen meer of minder "dure" lessen leerden, had ik me hier in Bangkok voorgenomen in geen enkele val te trappen. Na een vlucht van tien-en-een-half uur was ik eigenlijk aan slaap toe. Maar de aankomst was 's morgens half zeven plaatselijke tijd. Ik wilde met de metro naar de binnenstad, ik wist de halte die vlakbij het geboekte hotel is. Maar geen ATM wilde mijn pasje. Contant geld gewisseld toen maar. In de buurt van het hotel aangekomen was het al 25 graden, en stijgende. Na anderhalf uur peentjes zweten met m'n bagage, wees het 2e hotel dat "Bangkok" in z'n naam heeft in de aangegeven straat, me naar het derde en enige echte, heel aardig met een snel even afgedrukt kaartje; kwartiertje lopen nog. Inchecken kon ik nog niet, maar ik kon gelukkig m'n rugzak daar alvast laten.

Toen ik om half één eindelijk ingecheckt was, viel ik na een douche als een blok in bed en werd drie uur later wakker. Dat voelde beter. Weer rondgewandeld in de buurt van het hotel, nu zag ik stukken meer en had zin te fotograferen ook. Voelde me op mijn gemak, vooral toen ik eindelijk een ATM gevonden had die wel geld genereerde met m'n simpele pinpas.

Eerste foto: Schiphol met Marrie, die me wegbracht, Tweede foto: luchthaven van aankomst.

Ik hoop dat de overige foto's van dit deel van Bangkok voor zichzelf spreken  • Comments(10)//reisblog.sjaakled.nl/#post2