Sjaak Reisblog Zuid Oost Azië 2013

Sjaak Reisblog Zuid Oost Azië 2013

geïllustreerd reisverslag / illustrated travelreport

Ik maak dit blog om thuis in Amsterdam de indrukken die ik opdoe te kunnen terughalen én om mijn vrienden op de hoogte te houden van het verloop van mijn reis.
I started this blog in order to be able to use my travel experience for my work back in Amsterdam and to keep my friends informed and up to date about my trip.

Van Bangkok naar Chiang Mai en de eerste indrukken daar

reizenPosted by Sjaak van der Leden Sun, February 03, 2013 03:22:56

Vrijdagochtend Bangkok verlaten; de tweede gereserveerde hotelnacht was voorbij en ik wilde daar niet blijven (nauwelijks daglicht, laat staan uitzicht). Ik besloot naar een plek te gaan, die wat overzichtelijker is, minder stressy en minder heet: Chiang Mai, zo'n 700 km noordelijk van Bangkok, ook tropisch, maar hoog gelegen (2000 meter).

Per trein leek de beste optie. Het Hua Lampong station was via een Skytrain en overstappen op de Metro te bereiken.

Ik kon de reissfeer goed opsnuiven daar in die prachtig grote, oude, lichte en frisse stationshal omdat ik twee uur de tijd had voor de Zuid-Noord Express vertrok. 16 uur later, de volgende morgen(2 feb, zaterdag) dus, om 7 uur stapte ik uit bij het station, net buiten de stad Chiang Mai. Voor een wandeling naar de oude binnenstad voelde ik me energiek genoeg, ik had daar de hele ochtend de tijd voor.

Al na 100 m lopen wrijf ik m'n slaapogen nog eens uit: ik zie groepjes van ongewoon geklede mensen bij grote karren met in bloemen uitgevoerde voorstellingen. Een bloemencorso wordt voorbereid. Tot aan de rand van de binnenstad kleurig opgesierde grote wagens met honderden, echt honderden prachtig geklede en opgemaakte mensen erbij, 's morgens om half acht!

Doordat ik aan het fotograferen sloeg vloog de tijd voorbij en was ik om elf uur binnen de wallen van de oude binnenstad. In de Lonely Planet had ik 3 guesthouses voorgesorteerd. Voor het twaalf uur was had ik een mooie kamer gevonden, voor 3 nachten geboekt en betaald. Een hele opluchting niet meer met die rugzak te hoeven lopen, want heet was het tegen die tijd evengoed. Om één uur ging ik de stad weer in en er was geen ontkomen aan: Het bloemenfestival 2013 trok over de ring langs de "singel" om de binnenstad. De stoet was niet aaneengesloten meer, kennelijk was de politie het autoverkeer, dat zich opdrong, er doorheen gaan "ritsen". Ongeveer halverwege het "parcours" waar ik nu stond, werden al opgefokte koninginnetjes of missen-van-dit-of-van-dat in een zijstraatje gedirigeerd, die niet meer konden lopen op de naaldhakken, of het decorum anderszins niet meer konden/wilden ophouden, door het steeds maar weer minutenlang stilstaan in de brandende hitte. Wel koddig, die sacherijnige gezichten onder die pachtige make-up. De meesten hielden het wel vol en het was leuk/ontroerend hen met dappere inzet in hun rol te zien blijven. Er waren complete fanfare-orkesten bij en koren, die ook stilstaand hun muziek bleven spelen. Wat me een brokje in de keel bezorgde was een groep Hare Krishna monniken: ze hadden die ongeveinsde vrolijkheid in het muziek maken, wat regelmatig uitmondde in spontane dansjes met mensen uit het publiek; bij hen geen spoor van vermoeidheid of stress. Tja.

Hier een keus uit de foto's.  • Comments(4)//reisblog.sjaakled.nl/#post3